
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
המטבח הים תיכוני הוא כינוי למאכלים שבאו ממדינות של מקומות וארצות הנמצאות סמוך לים התיכון.
בגלל שהמדינות כל כך קרובות האחת לשנייה גם האוכל הפך להיות קרוב מתמיד והבישול נהיה משותף במטבח הים תיוכוני התפריט מעניין ומגוון ביותר יש המון יקרות שונים לפי מקומות גידול שונים. יש גם הרבה תפוקל מוצרי חלב בגלל הגידול והריבוי של כבשים, צאן ועיזים
יש גם הרבה מנות דגים המיובאים מהים הגדול - הים התיכון. במטבח יש גם שימוש נרחב בשמן זית עץ הזית גדל בישראל בתפוצה רחבה ביותר. השמן נתון לאוכל את טעמו ומרקמו הייחודי והופך אותו לאטרקטיבי לאכילה הוא מלווה את רוב התפריטים במטבח הים תיכוני ומהההו אופצייה בריאה יותר מהשמן הרגיל בזכות איכותו.
עם שמן זית אפשר לתבל סלטים, מאכלים, מטבלים אפשר גם לטגן שניצלים ברביקיו פלאפל בשר עסיסי וטוב ועוד מאכלים רבים אחרים
לשמן זית מייחסים תכונה של אריכות ימים וסגולות בריאות רבות. זאת אחת מן הסיבות ששמן זית מהווה מאכל עיקרי אצל תושבי מדינות הים התיכון.
יש המון מטבחים הכלולים המטבח-
• המטבח הטורקי - זה מטבח מעניין מאוד ומורכב בגלל שטורקיה מחולקת לאזורים רבים . מאכלים עיקריים מאפיינים הם . תירס שבו דגן בריא ומשביע אוכלים גם דגי אנשובי, וגם קבב המיוצר מבשר או עף יש גם וקינוחים אוייניים שבנויים על בצקים שונים כגון קדאיף, בקלווה, כנאפה. התיבול נעשה בעזרת שמן הזית שהוא השמן המוביל. בעזרת שמן זית גם מבשלים מאכלים רבים . יש מקום בטוריקה שנקרא האזור האגאי, וגם אזור המרמרה לשני המטבחים האלה יש מאכלים דומים ביותר , ובתפריט שלהם יש ישמוש רב בירקות טריים דגים דגים ים ותיבול מסורתי . מאכלים טמייצגים מהמטבח הטורקי ו: חביתיות עלי גפן ממולאים הנקראים סמרה, בוקרס, ועוד
• המטבח היווני - גם כאן נעשה יש שימוש נפוץ ביותר עם שמן זית, דגים, יין פירות וירקות טריים ובשרים. יש גם שימוש נרחב בעופות יש למטבח צורת הגשה מעניינת שנקראת א מזה שהיא בעצם - הגשה של הרבה מנות באותו פרק זמן עם המון צלחות הגשה ולידן מגישים משקה אלכוהולי שנקרא אוזו.
• המטבח האיטלקי - בדרך כלל יש במטבח האיטלקי הרבה סוגים של פסטה כמו רביולי, ניוקי, למטבח האיטלקי יש תפריט טעים וגדול ואיכותי להציע לסועד המצוי הכולל פיצות, גלידות ופסטות בהקרמות שונות, במטבח האיטלקי מעניין מאוד וניכר בהשפעת העמים שעברו באיטליה. במקומות שונים באיטליה אפשר לראות את ההשפעה הגדולה של הממאכלים הערביים, וגם מאכלים סלאביים, יווניים , טורקיים וגם יהודיים.
• המטבח הצרפתי - זה כבר שם של איכות קולינרית מודל לחיקוי בכל העולם כאן האוכל הוא יצירת אמנות. למטבח הצרפתי חומרי גלם איכותיים ביותר, ומוצרים טריים הישר מן השדה השימוש בחמאה ובשמנת נפוץ ביותר גם היינות הצרפתיים משובחים ביותר ומפורסמים בכל העולם במטבח הצרפתי יש אהבה רבה לחומרי גלם ייחודיים ,כמו כבד וגבינות בייצור מקומי יש למטבח הצרפתי נגיעות של תיבול מיוחד המעניק לכל רכיב את הטעם המושלם בפסגת היצירה הקולינרית.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//14-המטבח-הים-תיכוני.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד