
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
הבצק הוא הבסיס לכל סוגי המאפים מרכיבוי הם קמח ומים וגם שמן לרוב אם רוצים לשדרג את המנה אפשר גם להשתמש בנוזלים אחרים ומלאים יותר כמו; ביצים, חלב, שומנים וכל מיני סוגים של נוזלים אחרים המעניקים לבצק טעם עשיר ונפלאות. אפשר גם להוסיף לבצק עוד מרכיבים כמו; שמרים שמתפיחים אותו סוכר שנותן לו את טעמו המתוק ואבקת אפייה. על מנת להגיע לבצק טוב אפשר גם לשים משפרי אפייה, וכך מקבלים בצק טוב וטעים.
יש מכשירים שונים הבודקים את איכות הבצק את המרקם שלו, האווריריות, הגמישות והאלסטיות שלו בשביל להקל את העבודה ולעשות את הבצק נוח לעיבוד ולעבודה קלה ומהירה, בלי שיצטרכו לבדוק מה המקור לבעייה ולבזבז זמן יקר בניסוי וטעיה אחר הוספה אפשרית של חומרים שונים.
יש המון סוגי בצקים שונים שאיתם מכינים כל מיני מאכלים. יש בצקים שמתאימים ללחמים וללחמניות, ויש כאלה המתאימים יותר להכנת עוגות ומאפים.
נפרט על כמה סוגים עיקריים;
בצק עלים – בצק עלים שמו וכינוי בצרפתית הוא : Pâte feuilletée; וגם מכונה בבאנגלית: Puff Pastry זה בצק שאופים איתו מאכלים שונים כמו קרם שניט, נפוליאון, כבד בקר או כבד עם עלים העוטפים אותו מסביב לבצק עלים יש מספר שכבות נפרדות שמחום האפייה נפתחות ויצרות צורות מעניינות.
בצק פריך - זה בצק עם המון מרגרינה הנותנת לו טעם עשיר ונימוח הוא משמש כסביב מצוין למאפים ועוגות בהיותו פריך מאוד ונעים לאכילה. בהכנת הבצק על כל כוס אבקת אפייה או כוס סוכר או שומן מכפילים את את כמות השמן או לחילופין המרגרינה. יש כינוי לכמויות הבצק - 1.2.3 שמתארת את היחסיות בין חומרי האפייה השוניםפ בבצק זה.אבל הכמות לא קבועה לגמרי ואפשר לשנות אותה לפי הצורך. יש לשכואר שאת השינוי צריך לעשות אדם מקצוען , על מנת לקבל תוצאה טובה ומדויקת.
עוד שם של בצק הוא בצק רבוך-שמקור שמו בא מהמילה רביכה זהו בצק שבא לידי שימוש רבות באפייה איכותית עם בצק רבוך מכינים פחזניות או אקלרים- שזה פחזניה מוארכת. המקור שלך בצק זה הוא בצרפת והוא נמצא השימוש תמידי ברחבי העולם ונהיה לו שם של טוב טעם בגלל איכותו ומרקמו הנהדר. אפשר גם לעשות צורות שונות מהבצק כמו עיגולים, מרובעים ומשולשים. אופן ההכנה הוא לערבב את החומרים הבאים בוו של המקסר; סוכר, שמן מים קמח ומלח יחד ובוזמנית עם פעולת הערבוב מוסיפים ביצים עד ליצירת חוט בצק דקיק. אפשר גם להכין מבצק רבוך עוגות מיוחדות וטעימות.
עוד בצק עיקרי הוא בצק שמרים רוב משקלו והדגש העיקרי בו הוא השימוש בשמרים השמרים הם בעצם חייידקים שמפרקים את הסוכר הנמצא בסמוך אליהם ומתרבים תוך פרק זמן מועט וקצר ביותר.
משמרים מכינים בריושים, עוגות שמרים, בגטים, לחמים ועוד סוגים רבים של מאפים משובחים.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//11-סוגי-בצקים-במסעדה.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד