
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
לא תאמינו אבל יש דבר כזה. והוא הולך וצובר תאוצה. יש אנשים שהטרנד הזה לא תפס אותם במיוחד, והם לא מבינים מה עומד מאחורי ההיגיון של אי נתינת טיפ, שכן המנהג של נתינת טיפ הוא מבוסס ביותר. ומהווה הכרת טובה למלצר, וגם סוג של נימוס די מחייב.
טיפ נקרא גם תשר והוא בעצם סכום כסף הניתן לעובד בגין קבלת שירות מעבר לתשלום הרגיל והקבוע זה בעצם בונוס על שירות יעלי ואיכותי והדרך להביע שביעות רצון מהשירות שניתן ללקוח. גובה הטיפ תלוי ברצון הנותן וממה שמקובל באותו מקו בו ניתן הטיפ
מקור הטיפ היא קדום ועתיק הוא התחיל מתרופת הרומאים העתיקה. המשמעות של טיפ מהשפה אנגלית הוא נתינה בדרך בלתי צפויה כי הטיפ הוא לא משהו שתמיד צפוי. לאחר תקופת הרומאים הנהוג של הענקת טיפים הגיע גם לארצות הברית ובספרד, בה הטיפ היה ניתן עוד לפני הארוחה וכמותו היתה משתנה בתאם לרמת השירות ושביעות הרצון של הסועד המסעדה. נוהג זה גרם למלצרים רצון עז לתת שירות יותר טוב על מנת להגדיל את גובה הטיפ
תשלום טיפ אינו רק במסעדה, אלא גם ניתן לנותני שירות מתחומים רבים ושונים כמו עובדים בבתי מלון, מדריכי תיירים, נהגי מוניות שליחים, מאפרות, מעצבי שיער, שוטפי מכוניות עוד רבים וטובים אחרים.
כיום הנוהג של מתן תר התפשט לכל העולם והפך למקובל ביותר וגם לחובה בכל תחום ושירות הניתן ללקוח. כללי התשלום שונים בין המדינות השונות. בדרך כלל הטיפ ניתן בתור השלמה למשכורת הבסיס הניתנת מהבוס והבעלים. יש מקומות ההם מקובל ששכרו של העובד בנוי רק על טיפים ללא שכר בסיס וכך הטיפ מהווה את מקור ההכנסה המרכזי בתלוש של העובד. יש מקומות בהם אוסרים את שיטת התשלום הזו במו במדינת ישראל בה הנוהג הזה אינו חוקי.
לעומת מדינת ישראל, בה הבונוסים אינם כלולים במשכורת ואינם מדווחים לצורך תשלום מס בארצות הברית חל תשלום מס חובה על כל טיפ שניתן לעובד ונותן שירות. כמו כן יש בעלי עסקים שלא מעוניינים שעובדיהם יגבו טיפ מלקוחותיהם, ולכן לא מסכימים לעובדיהם לקחת טיפ נוהג זה מקובל בארצות הברית ונפוץ שם. יש גם מקומות בהם הטיפ מתחלק שווה בשווה בין כל העובדים בסוף יום יש שיטות רבות לחישוב הטיפ במקומות שונים השיטה הפחות מוסרית היא שיש מעסיקים שלוקחים לעצמם את הטיפ של העובדים ומשלשלים אותו לכיסם הפרטי.
ההיגיון שעומד מאחורי ביטול נהוג התשר במקומות רבים הוא הרצון לשיוון בין כל העובדים בלי שייצר מצב בו עובד אוחד מרוויח המון והעובד השני ממורמר בגלל שהטיפ שנתנו לו נמוך הרבה יותר ביחס לשאר העובדים בנוסף לכך חולקת טיפים גורמת לעובדים להיות לא בטוחים לגבי גובה המשכורת החודשית הקבועה שלהם כי אין סכום קבוע וידוע. יש מקומות בהם במקום קבלת טיפ מהלקוח המסעדה העלתה את המחירים של המזון והשתייה המוגשים בה, ובכך פיצתה את העובדים על חוסר תשלום התשר.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//12-מסעדה-ללא-טיפים.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד