
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
הלקוח הממוצע רוצה לקבל אוכל טעים וחוויית אירוח במסעדה, יחד עם פינוק והרגשה טובה. אבל החלק החשוב ביותר הוא רמת ההיגיינה והניקיון השוטף של המסעדה בה אתם אוכלים. פעמים רבות הלקוח נחשף במהלך שהותו במסעדה לחיידקים ומזהמים כתוצאה מרמת ניקיון נמוכה.
האם פעם חשבתם כמה המסעדה שאתם הולכים אליה נקייה והגיינית? עד כמה בעלי המקום דואגים להיגיינת המטבח? האם העובדים דואגים לרחוץ ידיים לפני בישול והגשת האוכל? האם הם משתמשים בכפפות? והאם מקפידים לנקות את כל, אבל ממש את כל המטבח בתדירות גבוהה? אם חשבתם שבדיקה קצרה של מלאי הנייר טואלט לצד האסלה, או מבט לרמת הניקיון של שירותים מספיקים כדי לדעת אם המסעדה נקייה או זהו שלא אתם טועים, ובגדול. למה?
נכון שניקיון השירותים הוא דבר הכרחי וחשוב בפני עצמו, אך עיקר הפוקוס הוא על האוכל שבסופו של דבר הכי חשוב, ובסיסי והוא מה שיישאר איתכם גם אחרי שתעזבו את שטח המסעדה. "בטח עובדי המטבח דואגים לשטוף את הרצפה בסוף כל יום ולחטא את אזור השיש והכיריים והתנורים. וככה האוכל הגייני ונקי יותר " – חושב לעצמו הלקוח בסברה הגיונית, ובצדק.
אבל זה לגמרי לא הכל יש עוד כמה דברים שצריך לדאוג להם, כמו הניקיון והתחזוקה של מערכת נידוף העשן – שזה קולטי אדים ועשן מעל אזורי הבישול, מהם יוצאות ארובות שלוקחות את כל העשן מהבישולים החוצה. מערכת הנידוף עובדת בעזרת מפוח ומסננים שנמצאים בתוך מערכת הסינון ודואגים לסנן את האוויר שיוצא מעל אזורי הבישול.
מהמנדפים יוצאות ארובות שלוקחות את כל העשן מהבישולים החוצה. הניקיון של המנדפים מתבצע על ידי חברות המתמחות בתחום הזה: ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות ותחזוקה של מערכות סינון. והוא נערך אחת לחצי שנה או שלושה חודשים, תלוי במה שמבשלים במטבח. אז איך נדע האם המסעדה שאנחנו אוכלים בה באמת נקייה ומקפידה על הכללים ? חוץ מהמלצות של חברים והתרשמות כללית.
זה קצת מדאיג שאין פרמטרים לפיהם נדע עד כמה המסעדה נקייה הבשורה החדשה שתרגיע את כל חובי הקולינריה המוטרדים מהפיקוח על רמת הניקיון במסעדה היא שבקרוב צפוי משרד הבריאות להעביר את כל הנתונים בכל הנוגע לדירוג רמת הניקיון, ההיגיינה ונהלי האיכות הקולינריים במסעדות השונות לאפליקציה ייעודית שתהיה נגישה לציבור.
עד היום, משרד הבריאות נהג להוציא אחת לכמה ימים אזהרות לידיעת הציבור ממסעדות ובתי עסק, שנמצאו בהם ליקויים תברואתיים ועלולים לסכן את מי שסועד בהם. בקרוב בלחיצת כפתור תוכלו לדעת ולקבל את הדירוג של רמת הניקיון וההקפדה על נהלי האיכות של משרד הבריאות, פירוט של מסעדות שנסגרו בגלל ביקורת תברואה וביקורת קולינרית וזו כבר סיבה טובה להקלה כשהולכים למסעדה. ועד שהאפליקציה תהיה זמינה תוכלו לשאול חברים על מקומות נקיים ומומלצים, ולחכות בסבלנות...
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//26-איך-לבדוק-האם-המסעדה-נקייה.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד