
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
המטבח הצרפתי נחשב לחד המטבחים המובילים בעולם עם מתכונים שהונחלו לשאר העולם ויצאו מהמטבח הזה. המטבח הצרפתי הוא סמל לאיכות קולינרית ומהווה מודל לחיקוי בכל העולם. טעים להכיר את המטבח הצרפתי. התעמקנו בתפריט ובסירים וגילינו עולם שלם ומופלא. הצטרפו אלינו!
צירים - ציר זה בעצם בסיס בטעמים שונים כמו עוף, בשר, ירקות, דגים ועוז. משתמשים בו כדי לקבל את המרקם הטעים והעשיר של התבשיל שרוצים להכין
יש הרבה סוגי צירים נמנה כמה סוגים בולטים;
ציר לבן - את החומרים הבסיסיים שלו שמים עם תערובת של מים ומלח בתוספת עלי דפנה, עשבי תיבול שונים ופלפל
ציר חום - כאן משתמשים בטיגון עמוק בשמן בתוספת מים עד להתאיידות וריכוך
רטבים - זה מה שנותן את הטעם הטוב לאוכל ואי אפשר בלעדיו יש מגוון רחב של רטבים עד אין מספר
כאן נתמקד בכמה חשובים שאי אפשר לדלג עליהם בסקירה על המטבח בלעדיהם
רוטב ולוטה - זה שמו של רוטב המופק מערבוב ציר לבן בתוספת רביכה
רוטה בשמאל - רוטב צרפתי מפורסם וידוע בסיסו הוא חלבי מרקמו סמיך ביותר בתוצאה מבישול ממושך אפשר גם לגרום להקרמה על ידי הוספת גבינה
רוטב חום - הבסיס של רוטב זה כמו שמו הוא ציר חום שמטגנים אותו עם בשר רך כדי לקבל מרקם עשיר על מנת להסמיך אותו ולקבל את הטעם המיוחד הרוטב הזה מתאים למאכלים בשריים כמו עוף, בשר, צלי, כבד ר
דמי גלאס - זה בעצם רוטב המבוסס על ציר חום, שמסמיכים אותו עם קורנפלור ומוסיפים לו יין כדי לקבל עומק וארומה ייחודית. גם הרוטב הזה מצויין עם מאכלים בשריים והוא הולך נהדר עם בשר ודומיו.
רטבי חמאה - זה רטבים נימוחים במיוחד בגלל הרמאה שמעשירה אותם והופכת אותם לחלקלים וקלים לאכליה מרכיב עיקרי ברוטב הזה זה יין ולעיתים גם חומץ יחד עם חמאה . סוגי רטבי חמאה :
חמאה לבנה - זה רוטב שמבוסס על כמות גדולה של יין משובח וגם חומץ בתוספת שמנת.
רוטב חמאה אדומה - כמו קודמו גם הוא מבוסס על יין אדום, אך ללא תוספות
רוטב הולנדז - בסיסו הוא חמאה כמובן בתוספת יין וגם חומץ ועוד רכיב שהוא חלמונים המקנים לו את טעמו העדין
רטבי שמנת - זהו שמם של משפחת הרטבים שמסמיכים אותם על ידי שמנת. השמנת מהווה בסיס הכרחי אפשר לשים תוספות, ואפשר גם בלי. לרוב השימוש הרוטבים אלו נעשה על ידי טיגון במחבת ויש אפשרות גם לבשל את הרוטב למשרך פרק זמן לא ארוך כדי שלא ישרף ויאבד מטעמו המיוחד
ויניגרט - אין מי שלא מכיר את הרוטב הזה וכמו בשאר הרטבים גם הוא צרפתי הוא משמש ליתבול סלטים הוא עשוי משמן זית וגם חומץ יש המון דרכים להכין אותו אפשר לשים במקום שמן שמן אגוזים ולהוסיף מיצים שונים.
מיונז - גם ברוטב הזה המטבח הצרפתי שוטל המיונז האו נכס צאן ברזל בכל מטבח צרפתי אמיתי הוא משמש לתיבול סלטים ומאכלים שונים אפשר להוסיף לו שום כדי לשפר את הטעם.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//16-מאכלים-מהמטבח-הצרפתי.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד