
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
"קציצה מטוגנת או צלויה בגריל, המוגשת בתוך לחמנייה עם תוספות ורטבים שונים."- זו ההגדרה הרגילה להמבורגר. אבל אם עד עכשיו חשבתם שהמבורגר זו עוד חתיכת בשר תחשבו שוב, ותופתעו לגלות שזה הרבה יותר מזה. בהמבורגר תמצאו שילובי טעמים עשירים ומעניינים, שהופכים את המאכל הבשרי הזה לעוד חגיגה עסיסית ששווה לשבת עליה.
המנה הסטנדרטית באה בדרך כלל עם ברביקיו, מיונז וירקות, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ וחסה. הגודל כן קובע- מנת המבורגר מתחילה עם המבורגר בקר במשקל 170 גרם ועד- לא להאמין לקילו וחצי של קציצה, רק אתם ממש תאבי בשר וחובבי סטייקים. ההמבורגר נעשה בצלייה, רמת הצלייה משפיעה על הטעם.
יש שלוש דרגות עיקריות ושבע דרגות צלייה בסה"כ. בדרך כלל מסתפק הסועד הישראלי באחת משלוש דרגות הצלייה העיקריות, אבל, נתחים מסוימים וחלק מהסועדים יעדיפו את דרגות הביניים שהן:
1.דרגת R – Rare – חום נתח הבשר מגיע ל- 60 מעלות והוא יהיה ורוד ועסיסי.
2. דרגת M – Medium – החום של נתח הבשר יגיע ל – 70 מעלות, הבשר יקבל גוון אפור, וחיידקים על פני השטח (כדוגמת סלמונלה) יהרסו.
3.WELL DONe – נתח הבשר יהיה בטמפ' של 80 מעלות, והנתח יגיע לכל נפחו
קיימות 7 דרגות ביניים של צליית בשר, התלויות במידת החום, במשקל הנתח וסוגו ובאורך זמן הצלייה:
1. חי (RAW) – בשר לא צלוי כלל, המתאים להכנת סטייק טרטר בלבד. הנתח לא נעשה בכלל והוא אדום וקר. דרגת צליה זו נדירה בארץ אך בצרפת ככה אוכלים את האומצות, ובתנאי שהן משובחות!
2. נא מאוד (Very Rare) – דרגת צלייה בה החלק החיצוני צרוב, אך פנים הנתח אדום וקר.
3. נא (RARE) –דרגת צלייה שבה החלק החיצוני חום-אפור ופנים הנתח אדום.
4. נא למחצה (MEDIUM RARE) – המעטפת החיצונית של נתח הבשר חומה-אפורה ופנים הנתח ורדרד מאוד.
5. עשוי למחצה (MEDIUM) – זו דרגת צלייה הצלייה הבטוחה לסטייק טעים. המעטפת החיצונית של הסטייק שחומה בצורה שווה וצלויה היטב.
6. עשוי (MEDIUM WELL ) – רוב נתח הבשר צלוי היטב, רמת העסיסיות יורדת. לא מומלץ לנתחים רזים ללא שומן כגון: פילה, סינטה.
7. עשוי היטב (WELL DONE ) – דרגת הצלייה הגבוהה ביותר הבשר חום בכל עובי הנתח, והמרקם הופך להיות קשה יותר ופחות עסיסי.
חלק בלתי נפרד מהטעם של ההמבורגר הוא הרוטב שיוצר את המרקם המעניין והטעם המושלם של ההמבורגר שבחרתם. יש מגוון רטבים ושפע טעמים. הבולטים מבניהם תערובת צ'ימיצ'ורי, מיונז שום, ברביקיו, פסטו וצ'ילי, חרדל אפשר גם להסתפק במיונז וקטשופ, שגם יעשו טוב את העבודה.
תוספות- אי אפשר בלי תוספת עשירה ומפנקת שמדגישה את המרקם של ההמבורגר לחמנייה: אפשר לבחור ללחמנייה קלויה על האש או בתנור במרקם קריספי. חסה: כדאי לבחור בחסה מסוג אייסברג, שמתאפיינת בפריכות ובגבורה – היא אינה נובלת במפגש עם הקציצה הלוהטת. וכמובן מלפפונים חמוצים, שנותנים את החמיצות והפיקנטיות לכל המבורגר.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//30-מסעדות-בורגרים-טובות.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד