
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
זה יכול לקרות במהלך פגישה, או עוד יציאה כשהמלצר פונה ושואל: "איזה יין תשתו?" טור השמות מרצד מול העיניים, ומציע מבחר גדול של יינות החל מיקב רמת-גן, דרך חוות היין צילה, ועד שאטו נף דו-פאפ. הכל נראה אותו הדבר, רק המחיר משתנה – מ-50 עד 500 שקל לבקבוק. מה עושים כדי לצאת מן המבוכה בכבוד?
האוכל מתאים ליין
ההתאמה בין היין לבין מרכיבי הארוחה היא אחד המפתחות והדרכים להצלחה . מאז ימי קדם היו מביני הדבר מתאימים יינות למאכלים השונים, כדי לקיים הרמוניה בין הנאכל לבין הנלגם ליד שולחן הסעודה בעבר גרסו שעם המנות הראשונות של הארוחה, מאכלי הדגים והעוף למיניהם, שותים יין לבן, שטעמיו האלגנטיים והעדינים מתאימים לסוג זה של מאכלים. לעומת זאת, עם מנות הבשר האדום, בשר בקר, בשר ציד וכן עם גבינות בשלות, כולם עם טעם חזק ביותר, שותים יין אדום שיכול להתמודד עם כובד משקלם. וזאת כל התורה. גם היום לאחר טעימות וניסיונות החלוקה הקלאסית הוותיקה בין אדום ולבן לא השתנתה באופן גורף, רחוק מזה
הבחירה של היין צריכה להתחשב גם בסביבה : למשל, מסעדת חוף ביום קיץ לוהט צריכה להסיט את האצבע לעבר יין קל, צונן, לבן או רוזה. ארוחה חגיגית, לציון אירוע חשוב, יום הולדת או יום נישואין, צריכה יין אדום, חגיגי, אלגנטי. ראשית, חשוב לדעת כי בחירת היין צריך שתיעשה רק אחרי נפילת ההחלטות בכל הקשור למנות האוכל.
מנות ראשונות- בדרך כלל הולכות טוב עם יינות לבנים, כאשר עוצמתם משתנה בהתאם לעוצמת המנה. מאפים על בסיס בצק עלים עם מילוי ירקות או דגים קרים, למשל, יתאימו ליין לבן קל. סלמון מעושן, לעומת זאת, יעדיף לשחות נגד הזרם של יין לבן עז טעם, מתובל וארומטי מאוד. יעדיפו לבנים יבשים מאוד.
מנות המבוססות על פטריות, במיוחד מטוגנות, ייהנו ביותר בליווי צמוד של יין אדום קל עד בינוני.
פסטות העדיפות ההגיונית ניתנת ליינות איטלקיים. פסטות הן על בסיס רטבים עם שמנת יילכו עם יינות לבנים מרוכזים וארומטיים. כאשר הרטבים הם מעגבניות, יינות אדומים קלים מומלצים.
מרקים הטמפרטורה הגבוהה יחסית של המרק אינה טובה לשתיית יין, ומפריעה בדרך כלל להגיע לטעמיו וניחוחותיו האמיתיים. לפעמים אפשר לחבר מרקים קטיפתיים מועשרים בשמנת עם יין טוב.
דגים בעלי מרקם רך ורפה, כמו סול או פורל, יעדיפו יין לבן קל. דגים עם מרקם קשה וחזק ,כמו סטייק טונה, יקיימו יחסי גומלין טובים עם יינות לבנים בעלי עוצמה. סלמון טרי הוא בן זוג אידיאלי ליינות ריזלינג או שרדונה.
עופות – צלויים \מבושלים- ביין אדום,
מבושלים\מאודים\אפויים מתאימים יותר לליווי של יינות לבנים עשירים וארומטיים. לבשר אדום מתאים יין אדום, וככל שהבשר משובח יותר והרטבים עשירים יותר, כך ראוי לו יין כבד ועשיר, שיכול להעניק לו קונטרה טובה בלשון.
תפריט היינות מציג שקיפות מוחלטת וחלוקה ברורה. המידע שמתקבל מתפריט עשוי-היטב מסדר את החיים. אם מדובר בתפריט בינלאומי, על יינות כל מדינה ומדינה להופיע בנפרד למשל, בפרק צרפת - חלוקה ליינות בורדו, בורגונייה, אלזס וכו'. במסעדות המציעות יין ישראלי תתקיים חלוקה ליינות גליל, הרי יהודה, אזור הכרמל, וכו'.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//22-איך-לדעת-מתי-כדאי-להזמין-יין.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד