
מסעדות בשרים כשרות ברעננה
המשך קריאה ←
למטבח היהודי ניחוחות מעניינים של אוכל טוב ומסורת של מאות שנים. לאוכל במטבח היהודי יש סיפור ושורשים קדומים נסקור כמה מהם ונגלה את המקור של כמה מהמאכלים המוכרים והאהודים ביותר.
חמין
המילה חַמִּין (ביידיש: טשולנט בערבית: סחינה\ טבית) זה תיאור למגוון מאכלים שמקורם הוא במטבח היהודי הייחודיות שלהם טמונה בכך שזמן הבישול שלהם לוקח זמן רב ומגיע ממקור חום נמוך לשבת. המרכיבים של החמין אינם קבועים, והם משתנים בהתאם למנהגי העדות המגוונות, אבל ברוב המקרים בתוך החמין יש בשר וגם תפוחי אדמה, חומוס, אפילו שעועית, ומיני דגן כמו חיטה, גריסים, ויש אף שמוסיפים ביצים קשות לטשולנט. לאחר זמן רב של בישול הופך הטשולנט ומשנה את צבעו לחום כהה, וכל רכיביו מקבלים את אותו הצבע .
בכל בית בישראל יש חמין. מקור האכילה של החמין הוא מתקופת הקראים, שכפרו בתורה שבכל פה ואכלו אוכל קר כדי שלא להבעיר אש. באו החכמים ונהגו לאכול מאכלים חמים שהתחממו בשבת עצמה באופן שמותר על פי ההלכה והמשיכו את המנהג הזה לדורות
קוגל
זאת בעצם פשטידה הנאכלת בקרב יהודי אשכנז ומזרח אירופה, לרוב היא מיוצרת מתפוחי אדמה או אטריות.
המקור של המילה קוגל הוא בגרמנית 'Kugel' שמשמעותה היא כדור, והוא נקרא כך בגלל צורתו העגולה. הקוגל הנאפה לרוב עם סיר עגול.
סוגי קוגל
קוגל אטריות (או גם מוכר בשפת היידיש בתור 'לוקשן קוגל') – יש בו אטריות, ביצים, קרמל וגם הרבה תבלינים. את ההקוגל הירושלמי מתבלים עם חריפותנ ופיקנטיות, כשאצל יוצאי עדות פולין נוהגים בדרך כלל להמתיק יותר את הקוגל.
קוגל תפוחי אדמה – זהו קוגל שעושים אותו לרוב על ידי אפייה בתנור. אבל מאידך יש כאלה שנוהגים להשתמש במושג ובשם קיגלאך (שזה קוגל בלשון רבים) בתור כינוי ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות במחבת עם שמן עמוק ומבעבע. לקוגל מוסיפים חתיכות בצל ותוספות שונות כיד הדמיון הטובה על המבשל.
קוגל קמח (הנקרא גם ביידיש: 'מעהל קוגל') – זהו שמן של כופתאות בצק ששמים אותן לבישול ארוך ואיטי בתוך סיר או קדירת החמין.
קוגל תפוחי עץ – שם כינוי לפשטידת תפוחי עץ, טבעית ששמים בה צימוקים וגם קינמון עם אטריות מהסוג העבה יותר והרחב.
קוגל חלה (ביידיש 'חלה קוגל') – בכל שבת יש שיירי חולת רבים הנשארים ללא ביקוש וללא דורש. על מנת שלא יהיה בל תשחית וזריקת מיותר של שאריות נוהגים להכין מהן קוגל, שאוכלים אותו במועדים מסוימים ומיוחדים , כמו חג השבועות, שבתות מיוחדות וכדומה.
יש גם "קוגל גמרא" שהוא קוגל שנאכל על ידי חתן ביום חתונתו ומהווה ארוחה משביעה בין ים ההכנות ליום הגדול של החתונה, בו אין די זמן לחתן להמתין לאוכל מוכן ביום החתונה.
Article source: https://www.kosherest.co.il/publishing/article//36-סיור-במטבח-היהודי.html
כמו בשאר הערים במרכז העיר, לא קל למצוא מסעדת בשרים כשרה גם ברעננה. הצוות שלנו בכושרסט מעוניין לעזור לתושבי רעננה...
עודיש מבחר ענק של אפשרויות לצאת לאכול יש גם הרבה מקומות אבל רק מקום אחד יזכה בכם במשך היום או הלילה. בשביל למצוא את...
עודהוא עתיק, אפוף ניחוחות קדומים ומתכונים ישנים אבל גם היום הוא חי המטבח של אלפי אנשים שנהנים שוב ושוב מתפריט משובח...
עודלאן לוקח אותכם הדמיון הפרוע שלכם? לאי על שפת הים עם תפריט קוקטיילים מעולה או מסעדה רומנטית עם הראש ההר? לכל...
עודשאלתם את עצמכם פעם מה עושה נכה כשהוא רוצה ללכת למסעדה מעולה וטעימה שהכניסה אליה היא רק עם מדרגות? איך הוא מגיע...
עודהמנה מגיעה בצורה מיוחדת ואפופת סטייל עם קישוטים קטנים בצלחת הגדולה אין ספק שכזאת הופעה מגבירה את התיאבון ומעלה...
עוד